Pelit Bohça Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pelit Bohça Tarifi, Pelit Bohça Nasıl Yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 1 Su bardağı su
    • 2 Adet yumurta
    • 750 Gr margarin
    • 1 Çay kaşığı limon tuzu
    • 2 Çay kaşığı tuz
    • 1 Kg un
    • 4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi
    • 1 Su bardağından az toz şeker
    Üzerine :
    • Yarım su bardağı antepfıstığı
    Şerbeti için :
    • 2 Su bardağı toz şeker
    • 1 Su bardağı su
    • Yarım limon suyu

    Pelit Bohça Yapılışı
    Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın.
    üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın.
    Yarım saat dinlendirin.
    5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin.
    Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
    Kenarlarını içeri doğru kıvırın.
    Dilerseniz çatalla şekillendirin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
    Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin.
    Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.Soğuyunca servis yapın.