Bademli karışık komposto tarifi

Hoşaflar & Kompostolar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Bademli karışık komposto hoşaf nasıl yapılır

    Hoşaf sevenler için çok güzel bademli karışık komposto tarifi sunuyoruz. Yemeğin ardından sindirime iyi gelir. Soğuk soğuk içersiniz.

    bademli-komposto.jpg

    Malzemeler (6 kişilik)
    • Yarım su bardağı tatlı badem
    • 2 adet büyük boy şeftali
    • 1 adet büyük boy nektarin
    • 10 adet kayısı
    • 15 adet kırmızı erik
    • Bir buçuk su bardağı tozşeker
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 10 adet tane karanfil
    • 7 su bardağı su

    Yapılışı
    1. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun.

    2. Meyvelerin hepsini küçük dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve su ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015