Zeytinyağlı börülce tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Zeytinyağlı börülce nasıl yapılır
    zeytinyagli borulce.jpg
    Malzemeler (2-4 kişilik)

    • Yarım kg börülce
    • 4 diş sarımsak
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 3 adet orta boy domates
    • Yeteri kadar tuz

    Ayıklanmış börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.