İç Baklalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlılar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    İç Baklalı Enginar Tarifi, İç Baklalı Enginar nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeleri
    • 5 adet enginar
    • 1/2kg iç bakla
    • 2 adet domates
    • 1 adet havuç
    • 2 adet kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 limon
    • 1 demet dereotu
    • Sıvıyağ
    • Tuz, şeker

    İç Baklalı Enginarın Yapılışı
    Soğanları ince olarak yemeklik doğrayın. Yayvan bir tencereye sıvıyağı, soğanları, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerle havuçları sırasıyla üst üste sıralayın. Sonra ayıkladığınız iç baklaları ve en üst katada enginarları koyup, tuzunuda ilave edin. Üstünü örtecek kadar hazırlamış olduğunuz suyun içerisine 1 yemek kaşığı unu ve kesme şekeri de koyup tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dk pişirin. Ocaktan almadan 5 dk önce üzerine ince ince kıydığınız dereotlarını serpiştirin.

    Afiyet olsun...