Karamelize soğanlı enginar tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Karamelize soğanlı enginar nasıl yapılır

Bir çok defa karamelize edilmiş yemekler tatma şansım oldu ancak hiç soğan ve enginarlı bir karamelize yemek tatmamıştım. Hoş bir akşam yemeği olarak bu yemeği yapmayı düşünebilirsiniz.

karamelize-soganli-enginar.jpg


Malzemeler (6 kişilik)
  • 6 adet enginar
  • 500 gram arpacık soğan
  • Çay kaşığının ucu ile esmer şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesmeşeker
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Servis için: Havuç ve kiraz domates
Karamelize soğanlı enginar nasıl yapılır
Arpacık soğan, esmer şeker ve zeytinyağını tavaya alıp, hafif karamelize olana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde temizlenmiş enginarları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kesmeşeker ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, üzerlerini kapatmayacak kadar sıcak su ilave edin. Enginarlar yumuşayana dek ara sıra ters yüz ederek pişirin. Ocaktan almaya yakın ortalarına arpacık soğanları pay edin. Havuç ve domatesle servis yapın.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst