Közlenmiş patlıcanlı karnıyarık tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Közlenmiş patlıcanlı karnıyarık nasıl yapılır?

    Eve patlıcan alındığında hanımların ilk aklına gelen yemek ya imambayıldı ya da karnıyarık yemeğidir. Leziz bir karnıyarık nasıl yapılır diyorsanız bu tariften yola çıkarak sevdiklerinizle harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.
    karniyarik.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 6 adet patlıcan
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 300 gram kıyma
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 adet soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 su bardağı sıcak su
    • Tuz, karabiber
    Yapılışı
    Patlıcanları alacalı soyun. Elinizi zeytinyağına batırarak her tarafını yağlayın. Bir tepsiye koyun ve fırının ızgara ayarında, ara sıra çevirerek rengi döne ne dek közleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış sarımsak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi harca katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirin Kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Patlıcanları karnıyarık tenceresine alıp ortalarını bıçakla hafifçe açın. Harcı içlerine paylaştırın. 2 su bardağı sıcak su ve bir tutam tuzu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, orta ateşte 30 dakika pişirin. Elif Korkmaz
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015