Domatesli bakla tarifi

Diyet Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Domatesli bakla tarifi, Domatesli bakla nasıl yapılır
    domatesli bakla.jpg
    Malzemeler (130 kalori - 4 kişilik)
    • Yarım kg bakla
    • 3 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan,
    • 2 diş sarmısak
    • 1 adet kesmeşeker
    • Bir buçuk su bardağı sıcak su
    • deniz tuzu
    • Üzerine:
    • 6 dal dereotu

    Domatesli baklanın yapılışı
    Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Unu zeytinyağında hafif kavurun. Piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, kavurmaya devam edin. Domates ile kesmeşekeri katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Ayıklanmış bakla ve suyu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu katın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak servis yapın.