Domatesli bakla tarifi

Ömer
Yönetici
Domatesli bakla tarifi, Domatesli bakla nasıl yapılır
domatesli bakla.jpg
Malzemeler (130 kalori - 4 kişilik)
  • Yarım kg bakla
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarmısak
  • 1 adet kesmeşeker
  • Bir buçuk su bardağı sıcak su
  • deniz tuzu
  • Üzerine:
  • 6 dal dereotu

Domatesli baklanın yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Unu zeytinyağında hafif kavurun. Piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, kavurmaya devam edin. Domates ile kesmeşekeri katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Ayıklanmış bakla ve suyu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu katın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst