Nohutlu ve kuru meyveli pilav tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Nohutlu ve kuru meyveli pilav nasıl yapılır

    Tatlı meyvelerle tuzlu bir yemek nasıl bir arada olur diye pek dert etmeyin. Şimdi sizlere takdim edeceğim bu değişik yemek hem göze hem damağa hitap eden türden bir yemek. Pilavımızın üstünü kuş üzümü, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyvelerle bezeyip harika bir lezzet ortaya çıkarmaya çalıcağız.

    nohutlu-kuru-meyveli-pilav.jpg

    Malzemeler (8 kişilik)
    • 3 su bardağı baldo pirinç
    • 1 adet havuç
    • 10 adet kuru kayısı
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • Yarım su bardağı kuru üzüm
    • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Yeteri kadar su
    • Tuz, karabiber, tarçın
    • Üzerine: Kıyılmış dereotu, kuş üzümü
    Nohutlu ve kuru meyveli pilav nasıl yapılır
    Pirinci yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Kayısıları dörde bölün. Daha sonra kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümünü ayrı kaplara alıp, üzerlerine ılık su ilave ederek 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kenara alın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci katıp rengi beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Haşlanmış Nohut, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan, sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirin. Baton bir kek kalıbını ıslatın. Pilavı bastırarak içine yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağın; çıkarın. Kıyılmış dereotu ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş kuş üzümünü karıştırın. Pilavın üzerini süsledikten sonra servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015