Ceviz sultanı tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ceviz sultanı nasıl yapılır?

    Ramazan günlerinde iftardan sonra ve ileri ki saatlerde tüketebileceğiniz tatlı ceviz sultaninin tarifini okumaktasınız.

    ceviz-sultani.jpg

    Malzemeler (24 adet)
    • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • 5 çorba kaşığı pudraşekeri
    • Bir buçuk su bardağı çekilmiş ceviz
    • 5 çorba kaşığı irmik
    • 2 çav kaşığı tattın
    • Bir tutam tuz
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 4 su bardağı un
    Şerbeti için:
    • 3 su bardağı su
    • 3 su bardağı tozşeker
    • 3 çorba kaşığı limon suyu
    Üzerine:
    • 1 adet yumurta
    • Yarım ceviz
    Yapılışı
    Hamur için tereyağı, yumurta ve pudraşekerini iyice çırpın. Üzerine çekilmiş ceviz, irmik, tarçın, tuz ve vanilya ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyin ve karışıma ilave edin. Elinizle iyice yoğurun Diğer taraftan şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Birlikte bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine önce çırpılmış yumurta sürün sonra yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip fırından alın. Sıcakken üzerlerine ılık şerbet gezdirin. Tatlılar şerbeti çektikten sonra Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli ile servis edin.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015