Narenciye aşı tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Narenciye aşı nasıl yapılır
    Narenciye asi.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yeteri kadar su
    • 1 adet soğan
    • 2 adet pırasanın beyaz kısımları
    • 2 adet havuç
    • 1 adet portakalın suyu
    • Mercimek büyüklüğünde bir parça damla sakızı
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 parça çubuk tarçın
    • Yarımşar çay kaşığı tane kişniş ve toz zencefil
    • 2 dal nane
    • Tuz, karabiber

    Köftesi için:
    • 200 gram kıyma
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı kimyon

    Yapılışı
    1. Öncelikle köfteleri hazırlayın. Bunun için kıyma, tuz ve kimyonu birlikte yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak köfteler hazırlayıp, kenara alın.

    2. Zeytinyağını bir tencereye alın ve eti suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Et iyice yumuşayana kadar (gerekirse su ekleyerek) pişirin.

    3. Soğanı piyazlık, pırasa ve havucu jülyen doğrayın. Et yumuşayınca üzerine soğan, pırasa, havuç, köfte, portakal suyu, damla sakızı, tuz ve nane dışındaki tüm baharatları ekleyin. Suyu azalmışsa yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz ekleyin. Ocaktan alıp kıyılmış nane katın. 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.