Tencerede sucuklu ve pastırmalı pide tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tencerede sucuklu ve pastırmalı pide nasıl yapılır

    Kokusundan siz ve çevreniz rahatsızlık duymuyorsa, tencerede sucuklu ve pastırmalı pide yapabilirsiniz. Gelin şimdi önce malzemelere sonra da pidemizin yapılışına geçelim.

    pastirmali-sucuklu-pide.jpg

    Malzemeler (4 kişilik)

    Hamuru için:
    • 2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar su
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Üzeri için:
    • 100 gram sucuk
    • 50 gram pastırma
    • 2 adet domates
    • 3 adet sivri biber
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tencereyi yağlamak için: Sıvıyağ
    Yapılışı
    Öncelikle hamur için yoğurma kabına un, tuz ve sıvıyağ koyun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Oval bir tencerenin dibini sıvıyağ ile yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tencerenin içine yayın. Üzerine halka doğranmış sucuk, iri parçalara ayrılmış pastırma, dilimlenmiş domates ve kıyılmış biber yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine oturtun. Kısık ateşte hamurun altı kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek, sıcak servis yapın. Elif Korkmazel
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015