Musakka tarifi (Yunan Usulü)

Musakka tarifi, Yunan usulü musakka nasıl yapılır?
musakka.jpg
Malzemeler kişilik(4 kişilik)
  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • Harç için: 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • 350 gram dana kıyma
  • 2 adet domates (püre halinde)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
  • 4 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kızartmak için: Sıvıyağ
Musakkanın yapılışı
1. Patateslerin kabuklarını soyup, ince uzun dilimleyin. Patlıcan ve kabakların kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Harcı için soğan ve sarımsağı kıyıp, zeytinyağında kavurun. Kıyılmış biber ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, 10 dakika daha kavurun. Domates püresi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika kavurun.

2. Beşamel sos için unu zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

3. Bir güvecin içine sırasıyla patates, kıymalı harcın üçte biri ve patlıcanı yerleştirin. Patlıcanın üzerine kalan kıymanın yarısını ve kabağı koyun. Kalan kıymayı da en üste yerleştirin. Beşamel sosu üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereci fırında üzeri kızartncaya kadar pişirin.! Sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
8
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst