Turşulu kısır tarifi

Turşular & Konserveler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Turşulu kısır tarifi, Turşulu kısır nasıl yapılır
    tursulu kisir.jpg
    Malzemeler (8 kişilik)
    • 200 gram kornişon turşu
    • 2 su bardağı ince bulgur
    • 2 su bardağı kaynar su
    • 1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
    • 8 dal taze soğan
    • 5 adet küçük boy sivri biber
    • 2 adet domates
    • 10 dal maydanoz
    • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu
    • Tuz, pulbiber

    Turşulu kısır yapılışı
    Bulguru kapaklı bir kaba alıp, üzerine kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar bekletip, şişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra üzerine salçaları, tuz ve pulbiberi katıp, iyice karıştırın. Kornişonu küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğan, sivri biber, domates ve maydanozu ince kıyıp, turşuyla birlikte kısıra ekleyin. Komili Sızına Zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.