Bandırma Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Bandırma Tarifi, Bandırma nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler

    • 1 Adet Tavuk
    • 4 Adet Yufka
    • 150 gr Tereyağ
    • 100 gr Ceviz
    • Tuz, karabiber

    Bandırma Yapılışı Tavuk Yemeği
    Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.