Basit Poğaça Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Basit Poğaça Tarifi, Kolay Poğaça nasıl yapılır
    pogaca tarifi.JPG
    Malzemeler
    8 kişilik (18-20 adet)

    Hamuru için:
    • 3 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • yarım su bardağı süt
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 paket dr.oetker’in instant mayası (yeşil paket)
    • çörek otu ve susam
    İçine:
    • 200 gr peynir

    Basit PoğaçaYapılışı
    • Unu bir kabın içine boşaltın,
    • Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın.
    • Yumurtanın sarısını üzei için ayırın, ve beyazını un kabına katın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
    • Hamuru 40 dakika dinlendirin.
    • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp , kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
    • Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun.