Basit Poğaça Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Basit Poğaça Tarifi, Kolay Poğaça nasıl yapılır
pogaca tarifi.JPG
Malzemeler
8 kişilik (18-20 adet)

Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket dr.oetker’in instant mayası (yeşil paket)
  • çörek otu ve susam
İçine:
  • 200 gr peynir

Basit PoğaçaYapılışı
  • Unu bir kabın içine boşaltın,
  • Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın.
  • Yumurtanın sarısını üzei için ayırın, ve beyazını un kabına katın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • Hamuru 40 dakika dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp , kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst