Yumuşak Poğaça Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Yumuşak Poğaça Tarifi, Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
    yumusak pogaca.jpg
    Malzemeler
    • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket yaş maya
    • aldığı kadar un
    Üzeri için:
    • Yumurta sarısı

    Yumuşak Poğaça Yapılışı
    • Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür.
    • Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır.
    • Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir.
    • Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir.
    • Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir.
    • Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir.
    • Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın.
    • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.