mahir
Harbi Aktif Üye
Yumuşak Poğaça Tarifi, Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
Malzemeler
Yumuşak Poğaça Yapılışı
Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
Yumuşak Poğaça Yapılışı
- Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür.
- Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir.
- Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir.
- Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir.
- Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir.
- Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.