Sütlü Yumuşak Poğaça Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Sütlü Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
    sutlu pogaca.jpg
    Malzemeler
    • 1 çay br. sıvı yağ
    • 1 su br. süt
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un
    • 1 çorba kş. sıvıyağ
    • 1 yumurta sarısı
    • Çörek Otu yada susam
    • İçin için de peynir
    Sütlü Yumuşak Poğaça Yapılışı
    Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.