Börek hamurunun daha lezzetli bir kızarmış bir görüntüde olması için sodalı börek tarifini denemelisiniz. Akşamüstü atıştırmalıklarında ya da bir sabah kahvaltısında, belki bir etkinlikte yapmayı düşünebileceğiniz sodalı börek nasıl yapılır?
Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
- 1.5 Şişe maden sodası
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- tepsiyi yağlayın
- 1 yumurta yağ ve sütü çırpın,içi hazırlayın
- Önce yufkanın birini tepsiye dizin
- Üzerine sostan gezdirin
- Sonra ikinci yufkayı serip yine biraz sos dökün
- peynirli için yarısını bu kısma serpiştirin.
- Daha sonra iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve kalan içi yayın.
- En son iki yufkayı da yine soslayarak yerleştirin.
- Bir buçuk şişe sodayı böreğin her yerine gezdirin.
- Kalan sosa bir adet yumurta kırıp çırpın ve böreğin üstüne sürün.
- 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.