Kirpi Börek Tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mahir

Harbi Aktif Üye
binance kayıt
Kirpi Börek Tarifi, Kirpi Börek nasıl yapılır
kirpi-borek.jpg
Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 şişe maden suyu

  • Üzeri İçin:
  • 4 adet sosis
  • 2 adet patates
  • 150 gram hellim peyniri
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ

Süslemek için:
  • Patlıcan ve siyah zeytin

Kirpi Börek Yapılışı
Kirpinin bedenini yapmak için yuvarlak bir kalıbın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin.

Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün.

Kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın.

Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin.

Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin.

Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.

Afiyet olsun...
 
Geri
Üst