Patatesli börek tarifi kolay

Ömer
Yönetici
Patatesli börek tarifi, Kolay patatesli börek nasıl yapılır
patatesli borek.jpg
Malzemeler (6 kişilik)
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 5 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli Börek Yapılışı
Küp doğranmış soğanı sıvıyağda hafif soteleyin. Pulbiber ekleyip karıştırın. Ezilmiş patates ilave edip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde zeytinyağı ve suyu karıştırın. Bir adet yufkayı zeytinyağlı karışımla ıslatın. Üzerine 2-3 çorba kaşığı patatesli harçtan yayın. Rulo şeklinde sarıp, yuvarlayarak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, rulo yapın. Daha sonra fırın tepsisindeki ilk yufkanın etrafına sarın. Kalan zeytinyağlı karışıma yumurta ekleyip iyice çırpın. Böreğin üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst