deep
Harbi Aktif Üye
Hazır Yufka ile Börek Tarifleri, Hazır Yufka Böreği nasıl yapılır
Hazır Yufka İle Kıymalı Börek

Malzemeler
Böreğin Yapılışı
Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı koyun. Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun. Kıyma saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber koyup karıştırarak bir kenarda bekletin.
Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Kalan zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Fırını 220 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın. İlk yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürün. İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirin. Arasına kıymalı harcı döşeyin. İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin. Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatın. Kalan sosu kıyma böreğinin üzerine boca edip her yerine yayın. Börek fırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Değişik Hazır Yufkayla Sosisli Börek tarifi

Malzemeler
Üzeri için:
Yapılışı
Sosisleri halka halka dilimleyelim.Üstüne sivri biberlerimizi dilimleyelim. Ketçap ve baharatı da eklediğimiz zaman içi hazır olacak. Bir miktar milföy hamurunun üstüne sosisli karışımdan katın. Diğer bir yaprak milföyü üstüne kapatalım. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açalım. Üst taraftaki kesik olan millföy hamurunun üstüne yumurta sarısını gezdirelim. Bu şekilde 8 adet yaprak hamurdan 4 tane börek çıkarabiliriz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Hazır Yufka İle Kıymalı Börek

Malzemeler
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 soğan
- 350 gr kıyma
- 3 yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 kg yufka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz,
- karabiber
Böreğin Yapılışı
Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı koyun. Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun. Kıyma saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber koyup karıştırarak bir kenarda bekletin.
Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Kalan zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Fırını 220 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın. İlk yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürün. İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirin. Arasına kıymalı harcı döşeyin. İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin. Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatın. Kalan sosu kıyma böreğinin üzerine boca edip her yerine yayın. Börek fırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Değişik Hazır Yufkayla Sosisli Börek tarifi

Malzemeler
- 8 adet yaprak milföy
- 4 adet sosis
- 1 tane sivri biber
- 1 çorba kaşığı ketçap
- Kekik
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
Yapılışı
Sosisleri halka halka dilimleyelim.Üstüne sivri biberlerimizi dilimleyelim. Ketçap ve baharatı da eklediğimiz zaman içi hazır olacak. Bir miktar milföy hamurunun üstüne sosisli karışımdan katın. Diğer bir yaprak milföyü üstüne kapatalım. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açalım. Üst taraftaki kesik olan millföy hamurunun üstüne yumurta sarısını gezdirelim. Bu şekilde 8 adet yaprak hamurdan 4 tane börek çıkarabiliriz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Daha sonra servis edebilirsiniz.