2022 Dünya Kupası Hollanda Kadrosu

Dünya Kupalarının iddialı ülkelerinden Hollanda milli takımı kadrosu belirlendi. 2022 Dünya Kupası Hollanda Kadrosu tecrübeli ve genç oyunculardan oluşuyor.

Dünya Kupası yolculuğu UEFA tarafından düzenlenen dünya kupası eleme gruplarıyla başlayan Hollanda, eleme gruplarında Türkiye ile aynı grupta yer alıyordu. G grubunda oynadığı 10 maçta 23 puan toplayarak bizden 2 puan farkla grubu lider olarak tamamlayarak doğrudan Katar'a gitmeyi başardılar.

Dünya Kupasından sonra teknik direktörlük görevini bırakıp emekliliğe ayrılacak olan Louis van Gaal, Hollanda'nın 26 kişilik nihai turnuva kadrosunu açıklamıştı. Tecrübeli teknik adam bir dönem Fenerbahçe forması giyen Vincent Janssen ve Noa Lang'ı sürpriz bir şekilde kadroya dahil etti. Ancak Bayern Münih forması giyen Ryan Gravenberch ve Borussia Dortmund'un forveti Donyell Malen kadroya alınmadı. Ayrıca Villarreal'den Arnaut Danjuma da kadroda kendine yer bulamadı. PSG forması giyen ve milli takımın ikinci kaptanı konumundaki Georginio Wijnaldum ise sakatlığı nedeniyle bu turnuvayı kaçırdı.

Premier Lig'den Liverpool'un stoperi Virgil van Dijk, Manchester City'den Nathan Ake ve Manchester United'ın sol beki Tyrell Malacia kadronun sağlam isimlerinden. PSV Eindhoven'dan Luuk de Jong, Cody Gakpo ve Xavi Simons ile Atalanta'dan Martin de Roon ve Teun Koopmeiners'e kadroya katıldı. Beşiktaş'ın golcüsü Wout Weghorst Hollanda'nın gol yollarındaki silahlarındandı.

2014'te Turuncuları yarı finale çıkaran Van Gaal, bu turnuva için Daley Blind, Memphis Depay ve Stefan de Vrij'in tecrübesinden bir kez daha istifa etmek istiyordu.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda A grubunda yer alan Hollanda'nın rakipleri; Ekvador, Sengal ve ev sahibi Katar idi.

Hollanda Milli Takımı Kadrosu 2022​

Portakallar 2018 Dünya Kupası'na katılamamıştı. Bu turnuva onların on birinci kez katılacakları turnuva ve 2014'deki yarı final başarısının üzerine koymak için mücadele ediyorlar. Hollanda 1974, 1978 ve 2010'da finale kadar çıkmış, ancak üç finali de kaybederek finallerin kaybeden takımı olarak anılıyor.

Teknik direktör Louis van Gaal'in 39 kişiden 26 kişiye düşürüp duyurduğu FIFA World Cup 2022 Hollanda milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte son şeklini şöyle aldı.

Kaleciler: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen) ve Remko Pasveer (Ajax).

Defans oyuncuları: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Inter Milan), Matthijs de Ligt (Bayern Munich), Stefan de Vrij (Inter MIlan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurrien Timber (Ajax) ve Virgil Van Dijk (Liverpool).

Orta saha oyuncuları: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Xavi Simons (PSV) ve Kenneth Taylor (Ajax).

Forvet oyuncuları: Steven Bergwijn (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV Eindhoven), Vincent Janssen (Antwerp), Noa Lang (Club Brugge) ve Wout Weghorst (Beşiktaş).

Teknik direktör: Louis van Gaal
2022 dünya kupası hollanda kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Hollanda'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Remko PasveerAjaxKL
2​
Jurriën TimberAjaxDF
3​
Matthijs de LigtBayern MünihDF
4​
Virgil van Dijk (kaptan)LiverpoolDF
5​
Nathan AkéManchester CityDF
6​
Stefan de VrijInterDF
7​
Steven BergwijnAjaxFV
8​
Cody GakpoPSV EindhovenFV
9​
Luuk de JongPSV EindhovenFV
10​
Memphis DepayBarcelonaFV
11​
Steven BerghuisAjaxOS
12​
Noa LangClub BruggeFV
13​
Justin BijlowFeyenoordKL
14​
Davy KlaassenAjaxOS
15​
Marten de RoonAtalantaOS
16​
Tyrell MalaciaManchester UnitedDF
17​
Daley BlindAjaxDF
18​
Vincent JanssenAntwerpFV
19​
Wout WeghorstBeşiktaşFV
20​
Teun KoopmeinersAtalantaOS
21​
Frenkie de JongBarcelonaOS
22​
Denzel DumfriesInterDF
23​
Andries NoppertHeerenveenKL
24​
Kenneth TaylorAjaxOS
25​
Xavi SimonsPSV EindhovenOS
26​
Jeremie FrimpongBayer LeverkusenDF

Hollanda'nın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

A grubunda çıktığı ilk maçta Al Thumama Stadyumunda Senegal'i 2-0 yendiler. İkinci maçta Uluslararası Halife Stadyumunda Ekvador ile 1-1 berabere kaldılar ve son maçlarında Katar'ı 2-0 yenerek grubu lider olarak tamamlayarak B grubunun ikincisi Amerika Birleşik Devletleri ile son 16 turunda rakip oldular.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇳🇱 Hollanda321051+47
2🇸🇳 Senegal320154+16
3🇪🇨 Ekvador311143+14
4🇶🇦 Katar (E)300317-60

Uluslararası Halife Stadyumunda oynanan son 16 turu maçında, ABD'yi Depay, Blind ve Dumfries'in attığı goller 3-1 mağlup ederek, Arjantin'in çeyrek finaldeki rakibi oldu.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
810
Yanıtlar
0
Görüntülenme
236
Yanıtlar
0
Görüntülenme
206
Yanıtlar
0
Görüntülenme
335
Yanıtlar
0
Görüntülenme
418
Üst