2022 Dünya Kupası Brezilya Kadrosu

Kupayı en çok kazanan Brezilya milli takımı kadrosu turnuvanın en favorisi olarak görünüyor. 2022 Dünya Kupası Brezilya Kadrosu Neymar öncülüğünde kupaya uzanmak istiyor.

Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Dünya Kupası Güney Amerika eleme grubunda oynadığı 17 maçta 45 puan toplayarak 40 gol atıp sadece 5 gol yiyerek grubu lider tamamlayan Brezilya, her sefer olduğu gibi yine Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Brezilya'nın en büyük kozu süper yıldızı Neymar olacak. Sambacıların kalesini Liverpool'un file bekçisi Alisson Becker koruyacak. Forvette ise Tottenham'ın yıldızı Richarlison takımın gol yollarında etkili silahı.

Dani Alves, Gabriel Jesus ve Gabriel Martinelli beklenmedik bir şekilde kadroya dahil edilirken, Roberto Firmino, Matheus Cunha, Renan Lodi ve Roger Ibanez kadroya alınmadı.

Dani Alves, geçirdiği sakatlık nedeniyle Rusya 2018'e katılamamıştı. 39 yaşındaki oyuncu şu sıralar Meksika'da top koşturuyor ve şu sıralar hayatı belgesel olarak çekiliyor. Bu turnuva onun için çok farklı anlamlar taşıyor.

Gabriel Jesus ve Gabriel Martinelli Arsenal'in Premier Ligdeki liderlik mücadelesinde takımı sırtlayan oyuncular arasında yer alıyor. Bu performanslarının mükafatı olarak Dünya Kupası kadrosunda da kendilerine yer buldular.

2022 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğu için en favori takım olarak gösterilen Brezilya, bu turnuvada G grubunda yer alıyor. Sambacıların rakipleri İsviçre, Kamerun, Sırbistan idi.

Brezilya Milli Takımı Kadrosu 2022​

Dünya Kupaları tarihinin en başarılı takımı Brezilya. Sambacılar tam tamına 5 tane Dünya Kupası şampiyonluğu var. Brezilya bu zamana kadar düzenlenen tüm turnuvalara katılma başarısını da gösterdi.

Teknik direktör Tite'nin ilan ettiği FIFA World Cup 2022 Brezilya milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte son halini şöyle aldı.

Kaleciler: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) ve Weverton (Palmeiras).

Defans oyuncuları: Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Bremer (Juventus), Danilo (Juventus), Dani Alves (Pumas), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain) ve Thiago Silva (Chelsea).

Orta saha oyuncuları: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United) ve Lucas Paqueta (West Ham United).

Forvet oyuncuları: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid) ve Vinicius Junior (Real Madrid).

Teknik direktör: Tite
2022 dünya kupası brezilya kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Brezilya'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
AlissonLiverpoolKL
2​
DaniloJuventusDF
3​
Thiago Silva (kaptan)ChelseaDF
4​
MarquinhosParis Saint-GermainDF
5​
CasemiroManchester UnitedOS
6​
Alex SandroJuventusDF
7​
Lucas PaquetáWest Ham UnitedOS
8​
FredManchester UnitedOS
9​
RicharlisonTottenham HotspurFV
10​
NeymarParis Saint-GermainFV
11​
RaphinhaBarcelonaFV
12​
WevertonPalmeirasKL
13​
Dani AlvesUNAMDF
14​
Éder MilitãoReal MadridDF
15​
FabinhoLiverpoolOS
16​
Alex TellesSevillaDF
17​
Bruno GuimarãesNewcastle UnitedOS
18​
Gabriel JesusArsenalFV
19​
AntonyManchester UnitedFV
20​
Vinícius JúniorReal MadridFV
21​
RodrygoReal MadridFV
22​
Éverton RibeiroFlamengoOS
23​
EdersonManchester CityKL
24​
BremerJuventusDF
25​
PedroFlamengoFV
26​
Gabriel MartinelliArsenalFV

Brezilya'nın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

G grubundaki ilk maçında Lusail Stadyumunda Sırbistan ile karşılaşan Brezilya bu maçı 2-0 kazanırken, akıllarda kalan ve uzun yıllar zihinlerden silinmeyecek bir ana şahitlik ettik. Maçın 73. dakikasında Richarlison soldan gelen ortayı güzel şekilde kontrol edip harika bir voleyle ağlara gönderip Dünya Kupası tarihinin en güzel gollerinden birine imza attı.

İkinci maçta 974 Stadyumunda İsviçre'yi Casemiro'nun nefis golüyle 1-0 yenen Sambacılar, grubun son maçında Lusail Stadyumunda 1-0 kaybetse de grubunu lider olarak tamamladı ve son 16 turunda H grubunun ikincisi Güney Kore ile eşleştiler.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇧🇷 Brezilya320131+26
2🇨🇭 İsviçre320143+16
3🇨🇲 Kamerun31114404
4🇷🇸 Sırbistan301258-31

Son 16 turunda Doha'da 974 Stadyumunda Güney Kore'yi Vinicius JR, Neymar, Richarlison ve Paqueta'nın golleriyle 4-1 mağlup ederek çeyrek finale çıktılar ve çeyrek finalde Hırvatistan'ın rakibi oldular.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
351
Yanıtlar
0
Görüntülenme
335
Yanıtlar
0
Görüntülenme
236
Yanıtlar
0
Görüntülenme
213
Yanıtlar
0
Görüntülenme
256
Üst