2022 Dünya Kupası İngiltere Kadrosu

İngiltere milli takımı kadrosu gözünü finale dikti. 2022 Dünya Kupası İngiltere Kadrosu yetenekli ayaklardan oluşuyor. Turnuvada oynadığı futbolla da adından söz ettiren İngiltere, finale çıkmak istiyor.

Dünya Kupası'na UEFA tarafından düzenlenen eleme turlarından katılan İngiltere, I grubunda yer alıyordu. Grubunu 10 maçta topladığı 26 puanla namağlup olarak lider tamamlayarak turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Üç yılı aşkın süredir milli takım forması giymemiş olan James Maddison ve Callum Wilson turnuva kadrosuna dahil edildi. Teknik direktör Gareth Southgate formda olan Kyle Walker ve Kalvin Phillips'ten vazgeçmedi. Tammy Abraham, Fikayo Tomori, James Ward-Prowse, Jarrod Bowen ve Ivan Toney'i ise 26 kişilik kadroda tercih etmedi.

Takımın gol yollarındaki en büyük silahı kuşkusuz kaptan Harry Kane idi. Formunun zirvesinde olan Marcus Rashford da İngiltere'nin en büyük kozlarından biriydi. Jack Grealish, Mason Mount, Phil Foden ve Jude Bellingham takımın diğer formda ve gözde oyuncuları arasındaydı.

2022 FIFA Dünya Kupası turnuvasında B grubunda yer alan İngiltere'nin rakipleri; İran, Galler ve Amerika Birleşik Devletleri.

İngiltere Milli Takımı Kadrosu 2022​

Üç Aslan lakabıyla anılan İngiltere'nin Dünya Kupalarındaki tek şampiyonluğu, 1966 finalinde Almanya'yı yenerek elde ettiği dünya kupası şampiyonluğudur. Bu şampiyonluktan sonra final bile oynayamamıştır. FIFA World Cup 2022 İngiltere milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte şu hali aldı.

Kaleciler: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United) ve Aaron Ramsdale (Arsenal).

Defans oyuncuları: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City) ve Ben White (Arsenal).

Orta saha oyuncuları: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City) ve Declan Rice (West Ham United).

Forvet oyuncuları: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), James Maddison (Leicester City), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea) ve Callum Wilson (Newcastle United).

Teknik direktör: Gareth Southgate
2022 dünya kupası ingiltere kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde İngiltere'nin 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Jordan PickfordEvertonKL
2​
Kyle WalkerManchester CityDF
3​
Luke ShawManchester UnitedDF
4​
Declan RiceWest Ham UnitedOS
5​
John StonesManchester CityDF
6​
Harry MaguireManchester UnitedDF
7​
Jack GrealishManchester CityFV
8​
Jordan HendersonLiverpoolOS
9​
Harry Kane (kaptan)Tottenham HotspurFV
10​
Raheem SterlingChelseaFV
11​
Marcus RashfordManchester UnitedFV
12​
Kieran TrippierNewcastle UnitedDF
13​
Nick PopeNewcastle UnitedKL
14​
Kalvin PhillipsManchester CityOS
15​
Eric DierTottenham HotspurDF
16​
Conor CoadyEvertonDF
17​
Bukayo SakaArsenalFV
18​
Trent Alexander-ArnoldLiverpoolDF
19​
Mason MountChelseaOS
20​
Phil FodenManchester CityOS
21​
Ben WhiteArsenalDF
22​
Jude BellinghamBorussia DortmundOS
23​
Aaron RamsdaleArsenalKL
24​
Callum WilsonNewcastle UnitedFV
25​
James MaddisonLeicester CityOS
26​
Conor GallagherChelseaOS

İngiltere'nin 2022 Dünya Kupası Serüveni​

B grubundaki ilk maçında Uluslararası Halife Stadyumunda İran'ı 6-2 gibi net bir skorla mağlup ederek turnuvaya başlayan İngiltere, ikinci maçında El Beyt Stadyumunda Amerika Birleşik Devletleri ile 0-0 berabere kaldı. Son maçında Ahmed bin Ali Stadyumunda Galler'i 3-0 yenerek B grubunu lider olarak tamamladı ve A grubunun ikincisi Senegal'in son 16'daki rakibi oldu.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 İngiltere321092+77
2🇺🇸 ABD312021+15
3🇮🇷 İran310247-33
4🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Galler301216-51

Al Beyt Stadyumunda oynanan maçta, Jordan Henderson, Harry Kane ve Saka'nın attığı gollerle net bir skorla 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldiler ve bu turda Fransa'nın rakibi oldular.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
414
Yanıtlar
0
Görüntülenme
234
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
350
Yanıtlar
0
Görüntülenme
254
Üst