2022 Dünya Kupası Portekiz Kadrosu

Fernando Santos önderliğindeki Portekiz milli takımı kadrosu favori görülmese de iddialı. Cristiano Ronaldo'lu 2022 Dünya Kupası Portekiz Kadrosu kupaya uzanmak istiyor.

UEFA'nın düzenlediği Dünya Kupası eleme turlarına A grubunda seri başı olarak katılan Portekiz, grubu Sırbistan'ın ardından 17 puanla ikinci sırada tamamlayarak play-offa kaldı. Play-off'ta ülkemizle eşleşen Portekiz, Burak Yılmaz'ın penaltı kaçırdığı maçta Türkiye'yi 3-1 yenerek Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Dünya Kupası'nda H grubunda; Uruguay, Gana ve Güney Kore ile birlikte mücadele eden Portekiz, favori olarak görünmese de sürpriz yapacak takımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en oyuncuları arasında belki de çoğu kişiye göre ilk sırada yer alan ve milyonlarca hayranı olan Cristiano Ronaldo'nun bu turnuva son dansı. Ronaldo son dansından evvel, oldukça çalkantılı bir dönemden geçiyor. Takımı Manchester United ile ilgili yaşadığı sıkıntıların ardından İngiliz temsilcisi ile karşılıklı olarak yollarını ayıran yıldız futbolcu, turnuvadan önce takım arkadaşı ve vatandaşı Bruno Fernandes ve Manchester City'nin sağ beki ve yine vatandaşı olan Cancelo ile kameralar önünde yaşanan gerginliklerle de gündeme geldi. Futbolseverlerin büyük bir çoğunluğu, Ronaldo'nun vefasızlığa uğradı konusunda hem fikir.

Herkes Brezilya ve Arjantin gibi kupa sahibi takımları tutarken, bir çok futbolsever Ronaldo'dan ötürü ve bu dünya kupasının onun son dansı olmasından dolayı Portekiz'in kupayı almasını istiyor ve sosyal medyada Ronaldo'ya yönelik oldukça destek mesajları atılıyor.

Portekiz grubunu lider tamamlarsa son 16 turunda G grubunun ikincisi ile, ikinci tamamlarsa yine aynı grubun lideriyle karşılaşacak.

Portekiz Milli Takımı Kadrosu 2022​

World Cup 2022 Portekiz milli takımı oyuncuları ve forma numaraları oynadıkları takımlarla birlikte şöyle şekillendi.

Kaleciler: Diogo Costa (Porto), Rui Patrício (Roma) ve Jose Sa (Wolverhampton).

Defans oyuncuları: Joao Cancelo (Manchester City), Diogo Dalot (Manchester United), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Danilo Pereira (PSG) ve Antonio Silva (Benfica).

Orta saha oyuncuları: William Carvalho (Betis), Ruben Neves (Wolverhampton), Joao Palhinha (Fulham), Bernardo Silva (Manchester City), Joao Mario (Benfica), Vitinha (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio (Porto) ve Matheus Nunes (Wolverhampton).

Forvet oyuncuları: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Joao Felix (Atlético de Madrid), Rafael Leao (Milan), Goncalo Ramos (Benfica), Ricardo Horta (Braga) ve Andre Silva (RB Leipzig).

Teknik Direktör: Fernando Santos
2022 dünya kupası portekiz kadrosu

Portekiz'in 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu liste halinde

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Rui PatrícioRomaKL
2​
Diogo DalotManchester UnitedDF
3​
PepePortoDF
4​
Rúben DiasManchester CityDF
5​
Raphaël GuerreiroBorussia DortmundDF
6​
João PalhinhaFulhamOS
7​
Cristiano Ronaldo (kaptan)UnattachedFV
8​
Bruno FernandesManchester UnitedOS
9​
André SilvaRB LeipzigFV
10​
Bernardo SilvaManchester CityFV
11​
João FélixAtlético MadridFV
12​
José SáWolverhampton WanderersKL
13​
Danilo PereiraParis Saint-GermainDF
14​
William CarvalhoReal BetisOS
15​
Rafael LeãoMilanFV
16​
VitinhaParis Saint-GermainOS
17​
João MárioBenficaOS
18​
Rúben NevesWolverhampton WanderersOS
19​
Nuno MendesParis Saint-GermainDF
20​
João CanceloManchester CityDF
21​
Ricardo HortaBragaFV
22​
Diogo CostaPortoKL
23​
Matheus NunesWolverhampton WanderersOS
24​
António SilvaBenficaDF
25​
OtávioPortoOS
26​
Gonçalo RamosBenficaFV
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
417
Yanıtlar
0
Görüntülenme
757
Yanıtlar
0
Görüntülenme
335
Yanıtlar
0
Görüntülenme
213
Yanıtlar
0
Görüntülenme
255
Üst