2022 Dünya Kupası Gana Kadrosu

Afrika ülkelerinden Gana milli takımı kadrosu gruptan çıkamadı. 2022 Dünya Kupası Gana Kadrosu tecrübeli bir o kadar istekli oyunculardan oluşsa da turnuvada pek varlık gösteremedi.

54 takımın mücadele ettiği Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen Dünya Kupası Afrika elemelerine ikinci turdan başlayan Gana, ikinci tur eleme gruplarında G grubunu lider tamamlayarak üçüncü tura çıkmaya hak kazandı. Bu turda Nijerya ile ilk maçta kendi evinde 0-0 berabere kaldı. İkinci maçta ise deplasmanda 1-1 berabere kalarak deplasman golü averajıyla Dünya Kupası'na katılma vizesi aldı.

Gana milli takımında İngiltere, Fransa ve İspanya liglerinde üst düzey takımlarda forma giyen bir çok oyuncu kadroya seçildi. Takımın kaptanlığını bir dönem Fenerbahçe forması da giyen André Ayew yaptı. Ajax'ın yetenekli genç ayağı Mohammed Kudus ve Athletic Bilbao'nun forveti Iñaki Williams takımın gol silahları olarak gösteriliyordu.

Siyah Yıldızlar lakabıyla anılan Gana, Brezilya 2014'teki çeyrek final performanslarını tekrarlamayı ve üstüne koymayı hedeflemişti.

Gana Milli Takımı Kadrosu 2022​

Otto Addo Gana'yı Katar'da temsil edecek 26 kişilik kadroyu şu şekilde açıkladı. FIFA World Cup 2022 Gana milli takımı oyuncuları ve forma numaraları oynadıkları takımlarla birlikte şöyleydi.

Kaleciler: Manaf Nurudeen (Eupen), Danlad Ibrahim (Asante Kokoto) ve Lawrence Ati Zigi (FC St. Gallen).

Defans oyuncuları: Denis Odoi (Club Brugge), Tariq Lamptey (Brighton), Alidu Seidu (Clermont), Daniel Amartey (Leicester City), Joseph Aidoo (Celta Vigo), Alexander Djiku (Strasbourg), Mohammed Salisu (Southampton), Abdul-Rahman Baba (Reading) ve Gideon Mensah (Auxerre).

Orta saha oyuncuları: Andre Ayew (Al Sadd), Thomas Partey (Arsenal), Elisha Owusu (Gent), Salis Abdul Samed (Lens), Mohammed Kudus (Ajax) ve Daniel Kofi Kyereh (Freiburg).

Forvet oyuncuları: Daniel Barnieh Afriyie (Accra Hearts of Oak), Kamal Sowah (Club Brugge), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting CP), Osman Bukari (Red Star Belgrade), Inaki Williams (Athletic Bilbao), Antoine Semenyo (Bristol City), Jordan Ayew (Crystal Palace) ve Kamaldeen Sulemana (Rennes).

Teknik Direktör: Otto Addo
2022 dünya kupası gana kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Gana'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Lawrence Ati-ZigiSt. GallenKL
2​
Tariq LampteyBrighton & Hove AlbionDF
3​
Denis OdoiClub BruggeDF
4​
Mohammed SalisuSouthamptonDF
5​
Thomas ParteyArsenalOS
6​
Elisha OwusuGentOS
7​
Abdul Fatawu IssahakuSporting CPOS
8​
Daniel-Kofi KyerehSC FreiburgOS
9​
Jordan AyewCrystal PalaceFV
10​
André Ayew (kaptan)Al-SaddFV
11​
Osman BukariRed Star BelgradeOS
12​
Ibrahim DanladAsante KotokoKL
13​
Daniel AfriyieHearts of OakOS
14​
Gideon MensahAuxerreDF
15​
Joseph AidooCelta VigoDF
16​
Abdul Manaf NurudeenEupenKL
17​
Baba RahmanReadingDF
18​
Daniel AmarteyLeicester CityDF
19​
Iñaki WilliamsAthletic BilbaoFV
20​
Mohammed KudusAjaxOS
21​
Salis Abdul SamedLensOS
22​
Kamaldeen SulemanaRennesOS
23​
Alexander DjikuStrasbourgDF
24​
Kamal SowahClub BruggeOS
25​
Antoine SemenyoBristol CityFV
26​
Alidu SeiduClermontDF

Gana'nın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Turnuvanın ilk maçında Doha'da 974 Stadyumunda Portekiz ile karşı karşıya gelen Gana, bu maçta 3-2 yenilse de hep maçın içinde kaldı, hatta son anda beraberlik golünden yararlanamadı. İkinci maçında ise Education City Stadyumunda bu sefer aynı skorla Güney Kore'yi geçerek, gruptan çıkma umutlarını son maça bıraktı.

Son maç Güney Afrika'da yapılan 2018 Dünya Kupası'nda açık kalan hesabı kapatma fırsatıydı. O turnuvada çeyrek finalde karşılaşmışlardı ve uzatmanın son dakikasında Dominic Adiyiah'ın kafa vuruşu Muslera'yı geçip tam ağlarlar buluşacakken, Luis Suarez elleriyle topu kurtarmış ve kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Elle müdahale sonrası kullanılan penaltıyı Asamoah Gyan kaçırmış ve uzatmalara giden maçı Uruguay kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı.

Bu maça Ganalılar intikam parolasıyla çıksa da kendileri gol atamamalarına rağmen üçüncü golü yemeyerek Uruguay'ı turnuvadan elediler ve tabi kendileri de 2-0 biten maç sonrası grubu sonuncu tamamlayarak turnuvaya elveda dediler.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇵🇹 Portekiz320164+26
2🇰🇷 Güney Kore31114404
3🇺🇾 Uruguay31112204
4🇬🇭 Gana310257-23

Turnuvada 5 gol atıp, 7 gol yiyen Gana'nın en golcü oyuncusu Ajax'ın genç yeteneği Mohammed Kudus'dü. Genç yıldız 2 gol atma başarısı gösterdi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
207
Yanıtlar
0
Görüntülenme
241
Yanıtlar
0
Görüntülenme
217
Yanıtlar
0
Görüntülenme
221
Yanıtlar
0
Görüntülenme
264
Üst