2022 Dünya Kupası Fas Kadrosu

Kuzey Afrika ülkesi Fas milli takımı kadrosu klas ayaklardan oluşuyor. 2022 Dünya Kupası Fas Kadrosu grubunu lider bitirerek herkesi şaşırttı.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından organize edilen Dünya Kupası elemelerine I grubundan katılan Fas, 6 maçın hepsini de kazanarak 18 puanla üçüncü tura yükseldi. Bu turda Kongo ile ilk maçta 1-1 berabere kalmasının ardından ikinci maçta 4-1 gibi net bir skorla Katar vizesini kazandı.

Teknik direktör Walid Regragui, üç yıl aradan sonra Abderrazak Hamdallah'ı kadroya dahil etti. 31 Ağustos'ta görevden alınan selefi Vahid Halilhodziç'ten görevi devralan Regragui'nin en dikkat çeken tercihi, 2019'dan beri milli takımda yer almayan forvet Abderrazak Hamdallah oldu.

Kaleci Yassine Bounou, defans oyuncusu Achraf Hakimi ve forvet Hakim Ziyech gibi yıldız oyunculardan oluşan kadroda Avrupa'nın çeşitli takımlarında oynayan oyuncular da kendilerine yer buldu. Bunlardan biri Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri.

Amine Harit son anda sakatlanınca kadrodan çıkarıldı ve yerine Burnley'in orta saha oyuncusu Anass Zaroury kadroya dahil edildi.

Beşiktaş forması giyen stoper Romain Saïss'in yanı sıra Bayern Münih'in yıldızı Noussair Mazraoui de Fas'ın başarısı için ter döküyor.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda F grubunda yer alan Fas'ın rakipleri; Hırvatistan, Belçika ve Kanada idi.

Fas Milli Takımı Kadrosu 2022​

Fas milli takımının turnuva tarihindeki en büyük başarısı 1986 yılında gruptan çıkmalarıydı. Bu başarıyı bu turnuvada bir kez daha sergilediler.

Teknik direktör Walid Regragui'nin duyurduğu FIFA World Cup 2022 Fas milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte son halini şöyle aldı.

Kaleciler: Yassine Bounou (Sevilla), Munir El Kajoui (Al-Wehda) ve Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad AC).

Defans oyuncuları: Nayef Aguerd (West Ham United), Yahia Attitat-Allal (Wydad), Badr Benoun (Qatar SC), Achraf Dari (Stade Brestois), Jawad El-Yamiq (Valladolid), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Noussair Mazraoui (Bayern Münih) ve Romain Saïss (Beşiktaş).

Orta saha oyuncuları: Selim Amallah (Standard Liege), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Bilel El Khanouss (Genk), Yahya Jabrane (Wydad), Azzedine Ounahi (Angers), Anass Zaroury (Burnley) ve Abdelhamid Sabiri (Sampdoria).

Forvet oyuncuları: Ez Abde (Osasuna), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Sofiane Boufal (Angers), Ilias Chair (QPR), Walid Cheddira (Bari), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Abderrazak Hamdallah (Al-Ittihad) ve Hakim Ziyech (Chelsea).

Teknik Direktör: Walid Regragui.
2022 dünya kupası fas kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Fas'ın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoİsimTakımPozisyon
1​
Yassine BounouSevillaKL
2​
Achraf HakimiParis Saint-GermainDF
3​
Noussair MazraouiBayern MünihDF
4​
Sofyan AmrabatFiorentinaOS
5​
Nayef AguerdWest Ham UnitedDF
6​
Romain Saïss (kaptan)BeşiktaşDF
7​
Hakim ZiyechChelseaOS
8​
Azzedine OunahiAngersOS
9​
Abderrazak HamdallahAl-IttihadFV
10​
Anass ZarouryBurnleyOS
11​
Abdelhamid SabiriSampdoriaFV
12​
Munir MohamediAl-WehdaKL
13​
Ilias ChairQueens Park RangersOS
14​
Zakaria AboukhlalToulouseOS
15​
Selim AmallahStandard LiègeOS
16​
Abde EzzalzouliOsasunaFV
17​
Sofiane BoufalAngersOS
18​
Jawad El YamiqValladolidDF
19​
Youssef En-NesyriSevillaFV
20​
Achraf DariBrestDF
21​
Walid CheddiraBariFV
22​
Ahmed Reda TagnaoutiWydad ACKL
23​
Bilal El KhannousGenkOS
24​
Badr BenounQatar SCDF
25​
Yahia Attiyat AllahWydad ACDF
26​
Yahya JabraneWydad ACOS

Fas'ın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Grubun ilk maçında El Beyt Stadyumunda son dünya ikincisi Hırvatistan ile 0-0 berabere kalan Fas, ikinci maçında Al Thumama Stadyumunda bu sefer FIFA ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alan Belçika ile karşılaştı. Zorlu rakibini Zakaria Aboukhlal ve Romain Saïss'in golleriyle 2-0 yenerek gruptaki dengeleri alt üst etti. Son maçında Kanada'yı Ziyech ve Youssef En-Nesyri golleriyle 2-1 mağlup ederek F grubunu lider olarak tamamladı ve ikinciler arasından gelecek en güçlü rakip olan İspanya'nın son 16 turundaki rakibi oldu.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇲🇦 Fas321041+37
2🇭🇷 Hırvatistan312041+35
3🇧🇪 Belçika311112-14
4🇨🇦 Kanada300327-50

İspanya ile son 16 turunda Education City Stadyumunda bir araya geldiler. Maçın normal süresi ve uzatma dakikalarında her iki takım da gol atamayınca. Maç penaltılara gitti. Penaltılarda İspanya'nın bir penaltısı direkten dönerken iki penaltısını Bounou kurtardı. Fas penaltı atışlarında Sabiri, Ziyech ve Hakimi'nin golleriyle maçı 3-0 kazandı ve güçlü rakibini yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
240
Yanıtlar
0
Görüntülenme
393
Yanıtlar
0
Görüntülenme
256
Yanıtlar
0
Görüntülenme
418
Yanıtlar
0
Görüntülenme
275
Üst