2022 Dünya Kupası Danimarka Kadrosu

Son yıllarda iyi form tutan Danimarka milli takımı kadrosu tecrübeli ve sağlam oyunculardan oluşuyordu. 2022 Dünya Kupası Danimarka Kadrosu gruptan çıkmak için çaba sarf ettiler ancak başarılı olamadılar.

Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkmayı başaran Danimarka bu turnuvada da sürprize imza atıp turnuvanın favorilerini zorlayabilecek bir mücadeleyi gösteremedi.

Danimarka turnuvaya Avrupa bölgesinden UEFA'nın düzenlediği eleme aşamasını F Grubunu lider olarak tamamlayarak doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Katar'da Dünya Kupası gruplarında D grubunda yer alan Danimarka'nın diğer rakipleri ise; Fransa, Avustralya ve Tunus.

Takımın en bilinen oyuncusu Euro 2020'de kalp krizi geçirerek herkesi korkutan Christian Eriksen. Üçüncü kaptan olan Eriksen'den sonra dünyaca en bilinen oyuncular; efsane Manchester United kalecisi Peter Schmeichel'ın oğlu Kasper Schmeichel ve Sevilla'nın golcüsü Dolberg.

Danimarka'nın kaptanı ise bir süre Fenerbahçe forması giyen ve hatıralarda iyi bir iz bırakan Simon Kjaer. Danimarka'da Kjaer'in yanı sıra tanıdık iki oyuncu daha bulunuyor. Galatasaray'ın stoperi Victor Nelsson ve Trabzonspor'un sağ beki Jens Stryger Larsen bu Dünya Kupası'nda Türk izleyicilerin takibindeydi.

Danimarka Milli Takımı Kadrosu 2022​

FIFA World Cup 2022 Danimarka milli takımı oyuncuları performanslarıyla milli takıma seçilmeye hak kazandılar ve nihai kadro pozisyonlarına göre şu şekilde oluştu.

Kaleciler: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha Berlin) ve Frederik Ronnow (Union Berlin ).

Savunma oyuncuları: Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace ), Daniel Wass (Brondby), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Victor Nelsson (Galatasaray) ve Alexander Bah (Benfica).

Orta saha oyuncuları: Thomas Delaney (Sevilla), Mathias Jensen (Brentford), Christian Eriksen (Manchester United ), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham) ve Christian Norgaard (Brentford).

Forvet oyuncuları: Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindstrom (Eintracht Frankfurt), Andreas Cornelius (Copenhagen), Martin Braithwaite (Espanyol ), Jonas Wind (Wolfsburg), Kasper Dolberg (Sevilla ), Robert Skov (Hoffenheim) ve Mikkel Damsgaard (Brentford).

Teknik Direktör: Kasper Hjulmand
2022 dünya kupası danimarka kadrosu

Danimarka'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu liste halinde;

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Kasper SchmeichelNiceKL
2​
Joachim AndersenCrystal PalaceDF
3​
Victor NelssonGalatasarayDF
4​
Simon Kjær (kaptan)MilanDF
5​
Joakim MæhleAtalantaDF
6​
Andreas ChristensenBarcelonaDF
7​
Mathias JensenBrentfordOS
8​
Thomas DelaneySevillaOS
9​
Martin BraithwaiteEspanyolFV
10​
Christian EriksenManchester UnitedOS
11​
Andreas Skov OlsenClub BruggeOS
12​
Kasper DolbergSevillaFV
13​
Rasmus KristensenLeeds UnitedDF
14​
Mikkel DamsgaardBrentfordOS
15​
Christian NørgaardBrentfordOS
16​
Oliver ChristensenHertha BSCKL
17​
Jens Stryger LarsenTrabzonsporDF
18​
Daniel WassBrøndbyDF
19​
Jonas WindVfL WolfsburgFV
20​
Yussuf PoulsenRB LeipzigFV
21​
Andreas CorneliusCopenhagenFV
22​
Frederik RønnowUnion BerlinKL
23​
Pierre-Emile HøjbjergTottenham HotspurOS
24​
Robert Skov1899 HoffenheimOS
25​
Jesper LindstrømEintracht FrankfurtOS
26​
Alexander BahBenficaDF

Danimarka'nın Dünya Kupası Serüveni​

Turnuvanın ilk maçında Doha'da Education City Stadyumunda Tunus ile golsüz berabere kalan Danimarka, ikinci maçında 974 Stadyumunda Fransa karşında 2-1 kaybederek gruptan çıkma umutlarını son maça taşıdı. Fransa'nın ardından ikinci olarak gruptan çıkacağı kanaati hakim olmasına rağmen, El Cenub Stadyumunda Avustralya'ya 1-0 yenilerek turnuvadan elendi.

Danimarka'nın turnuvadaki tek golünü Barcelona'nın stoperi Andreas Christensen atarken, kalelerinde toplamda 3 gol gördüler ve grubu sonuncu tamamladılar.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇫🇷 Fransa320163+36
2🇦🇺 Avustralya320134-16
3🇹🇳 Tunus31111104
4🇩🇰 Danimarka301213-21
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
858
Yanıtlar
0
Görüntülenme
220
Yanıtlar
0
Görüntülenme
417
Yanıtlar
0
Görüntülenme
351
Yanıtlar
0
Görüntülenme
239
Üst