2022 Dünya Kupası Senegal Kadrosu

Mane'nin yer almadığı Senegal milli takımı kadrosu gruptan çıkma başarısı gösterdi. 2022 Dünya Kupası Senegal Kadrosu A grubunu ikinci tamamladı ve tur atladı.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen Dünya Kupası elemelerine ikinci turdan başlayan Senegal, ikinci turda H grubunu çıktığı 6 maçta 16 puan toplayarak lider olarak tamamladı ve üçüncü turda Muhammed Salah'lı Mısır ile eşleşti. İlk maçta deplasmanda 1-0 kaybeden, ikinci maçta evinde normal süresi 1-0 biten maçı penaltılarda kazanarak Katar'a gitmeye hak kazandı.

Bayern Münih forması giyen süper yıldızı Mane yaşadığı ağır fibula sakatlığı yüzünden Senegal kadrosunda kendine yer bulamadı. Takımın başında 2002 Dünya Kupası'nda Senegal'in kaptanlığını yapan bu Aliou Cisse bulunuyor. Cisse'nin elini zayıflatan bu duruma rağmen Senegal turnuvada adından söz ettirecekti.

Senegal'in 2022 Dünya Kupası kadrosunda İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya'nın dev kulüplerinde forma giyen oyuncular yer alıyor. Kadrodaki tüm oyuncular Avrupa'da oynayan oyuncular.

11 Kasımda açıklanan nihai kadroda Mane de yer alıyordu ancak yıldız oyuncunun oynayamayacak olması kesinleşince, Mane'nin yerine Moussa N'Diaye kadroya dahil edildi.

Senegal'in kaptanlığını uzun yıllar Napoli'de gösterdiği başarı sebebiyles sezon başı Chelsea'ye 34 milyon pound transfer olan Kalidou Koulibaly yapıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunda A grubunda yer alan Senegal'in rakipleri Ekvator, Hollanda ve ev sahibi Katar idi.

Senegal Milli Takımı Kadrosu​

Tarihinde ilk kez 2020'de Dünya Kupası arenasında boy gösteren Senegal, bu turnuvada çeyrek finale kadar çıkmış, bu mücadelede Türkiye karşısında İlhan Mansız'ın uzatmalarda attığı altın gole engel olamamıştı. Senegal 2002'deki başarıyı tekrar yakalayıp ve bu başarının daha ötesine geçmeyi hedefliyor. FIFA World Cup 2022 Senegal milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte şu hali aldı.

Kaleciler: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Mendy (Stade Rennais) ve Seny Dieng (Queens Park Rangers).

Defans oyuncuları: Youssouf Sabaly (Real Betis), Abdou Diallo (RB Leipzig), Kalidou Koulibaly (Chelsea), Fode Ballo-Toure (Milan AC), Pape Abou Cisse (Olympiakos), Ismail Jakobs (AS Monaco), Formose Mendy (Amiens SC) ve Moussa N'Diaye (Anderlecht).

Orta saha oyuncuları: Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (AS Monaco), Pape Gueye (Olympique de Marseille), Pape Matar Sarr (Tottenham), Pathe Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Paphos FC) ve Loum Ndiaye (FC Porto).

Forvet oyuncuları: Ismaila Sarr (Watford FC), Boulaye Dia (Villarreal), Bamba Dieng (Olympique de Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal) ve Iliman Ndiaye (Sheffield United).

Teknik direktör: Aliou Cisse
2022 dünya kupası senegal kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Senegal'in 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Seny DiengQueens Park RangersKL
2​
Formose MendyAmiensDF
3​
Kalidou Koulibaly (kaptan)ChelseaDF
4​
Pape Abou CisséOlympiacosDF
5​
Idrissa GueyeEvertonOS
6​
Nampalys MendyLeicester CityOS
7​
Nicolas JacksonVillarrealFV
8​
Cheikhou KouyatéNottingham ForestDF
9​
Boulaye DiaSalernitanaFV
10​
Moussa N'DiayeAnderlechtDF
11​
Pathé CissRayo VallecanoOS
12​
Fodé Ballo-TouréMilanDF
13​
Iliman NdiayeSheffield UnitedFV
14​
Ismail JakobsMonacoDF
15​
Krépin DiattaMonacoOS
16​
Édouard MendyChelseaKL
17​
Pape Matar SarrTottenham HotspurOS
18​
Ismaïla SarrWatfordFV
19​
Famara DiédhiouAlanyasporFV
20​
Bamba DiengMarseilleFV
21​
Youssouf SabalyReal BetisDF
22​
Abdou DialloRB LeipzigDF
23​
Alfred GomisRennesKL
24​
Moustapha NamePafosDF
25​
Mamadou LoumReadingOS
26​
Pape GueyeMarseilleOS

Senegal'in 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Grubunun ilk maçında Al Thumama Stadyumunda Hollanda'ya 1-0 kaybettiler. İkinci maçta yine aynı stadyumda ev sahibi Katar'ı 3-1 mağlup ettiler ve gruptan çıkma maçı olan Ekvador maçını 2-1 kazanarak B grubunun lideri İngiltere'nin son 16 turundaki rakibi oldular.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇳🇱 Hollanda321051+47
2🇸🇳 Senegal320154+16
3🇪🇨 Ekvador311143+14
4🇶🇦 Katar (E)300317-60

Son 16 turunda Hor kentindeki El Beyt stadyumunda İngiltere ile karşılaşan Senegal sahadan 3-0 mağlup ayrılarak Katar'a veda etti.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
351
Yanıtlar
0
Görüntülenme
335
Yanıtlar
0
Görüntülenme
417
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
220
Üst