Kuzey Afrika temsilcisi Tunus milli takımı kadrosu D grubunda boy gösterdi. Mütevazi bir güçte olan 2022 Dünya Kupası Tunus Kadrosu turnuvaya renk kattı.
Afrika Futbol Konfederasyonu'nun düzenlediği dünya kupası eleme gruplarında B grubunda yer alan Tunus, grubunu lider tamamlayarak diğer 9 grubun liderlerinin bulunduğu üçüncü tura adını yazdırmıştı. Bu turda Mali'yi 1-0 yenerek Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası vizesini aldı.
Jalel Kadri'nin çalıştırdığı Tunus D grubunda Fransa, Danimarka ve Avustralya ile mücadele etti. Takımın en gözde oyuncusu uzun yıllar Fransa'da ter döken golcü Wahbi Khazri olarak görünüyordu. Köln'de oynayan Ellyes Skhiri de diğer gözleri üzerine çekecek oyuncular arasında yer aldı. Muhtelif liglerde oynayan diğer isimler için bu turnuva kendilerini ispatlamaları için çok büyük bir fırsattı.
Kaleciler: Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Mouez Hassen (Club Africain), Aymen Balbouli (Etoile du Sahel) ve Bechir Ben Said (US Monastir).
Defans oyuncuları: Mohamed Drager (Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Bilel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Dylan Bronn (Salernitana), Yassine Meriah (Esperance de Tunis), Nader Ghandri (Club Africain), Ali Maaloul (Al Ahly) ve Ali Abdi (Caen).
Orta saha oyuncuları: Ellyes Skhiri (FC Koln), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Ferjani Sassi (Al Duhail), Ghailene Chaalali (Esperance de Tunis), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance de Tunis) ve Hannibal Mejbri (Birmingham City).
Forvet oyuncuları: Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Anis Ben Slimane (Brondby), Issam Jebali (Odense), Wahbi Khazri (Montpellier) ve Youssef Msakni (Al Arabi).
Teknik Direktör: Jalel Kadri
Tunus'un 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu liste halinde;
Afrika Futbol Konfederasyonu'nun düzenlediği dünya kupası eleme gruplarında B grubunda yer alan Tunus, grubunu lider tamamlayarak diğer 9 grubun liderlerinin bulunduğu üçüncü tura adını yazdırmıştı. Bu turda Mali'yi 1-0 yenerek Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası vizesini aldı.
Jalel Kadri'nin çalıştırdığı Tunus D grubunda Fransa, Danimarka ve Avustralya ile mücadele etti. Takımın en gözde oyuncusu uzun yıllar Fransa'da ter döken golcü Wahbi Khazri olarak görünüyordu. Köln'de oynayan Ellyes Skhiri de diğer gözleri üzerine çekecek oyuncular arasında yer aldı. Muhtelif liglerde oynayan diğer isimler için bu turnuva kendilerini ispatlamaları için çok büyük bir fırsattı.
Tunus Milli Takımı Kadrosu 2022
FIFA World Cup 2022 Tunus milli takımı oyuncuları performanslarıyla milli takıma seçilmeye hak kazandılar ve son kadro pozisyonlarına göre şöyle şekillendi.Kaleciler: Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Mouez Hassen (Club Africain), Aymen Balbouli (Etoile du Sahel) ve Bechir Ben Said (US Monastir).
Defans oyuncuları: Mohamed Drager (Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Bilel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Dylan Bronn (Salernitana), Yassine Meriah (Esperance de Tunis), Nader Ghandri (Club Africain), Ali Maaloul (Al Ahly) ve Ali Abdi (Caen).
Orta saha oyuncuları: Ellyes Skhiri (FC Koln), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Ferjani Sassi (Al Duhail), Ghailene Chaalali (Esperance de Tunis), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance de Tunis) ve Hannibal Mejbri (Birmingham City).
Forvet oyuncuları: Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Anis Ben Slimane (Brondby), Issam Jebali (Odense), Wahbi Khazri (Montpellier) ve Youssef Msakni (Al Arabi).
Teknik Direktör: Jalel Kadri

Tunus'un 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu liste halinde;
No | Oyuncu | Takım | Pozisyon |
---|---|---|---|
1 | Aymen Mathlouthi | Étoile du Sahel | GK |
2 | Bilel Ifa | Kuwait SC | DF |
3 | Montassar Talbi | Lorient | DF |
4 | Yassine Meriah | Espérance de Tunis | DF |
5 | Nader Ghandri | Club Africain | OS |
6 | Dylan Bronn | Salernitana | DF |
7 | Youssef Msakni (kaptan) | Al-Arabi | FV |
8 | Hannibal Mejbri | Birmingham City | OS |
9 | Issam Jebali | OB | FV |
10 | Wahbi Khazri | Montpellier | FV |
11 | Taha Yassine Khenissi | Kuwait SC | FV |
12 | Ali Maâloul | Al Ahly | DF |
13 | Ferjani Sassi | Al-Duhail | OS |
14 | Aïssa Laïdouni | Ferencváros | OS |
15 | Mohamed Ali Ben Romdhane | Espérance de Tunis | OS |
16 | Aymen Dahmen | CS Sfaxien | GK |
17 | Ellyes Skhiri | 1. FC Köln | OS |
18 | Ghailene Chaalali | Espérance de Tunis | OS |
19 | Seifeddine Jaziri | Zamalek | FV |
20 | Mohamed Dräger | Luzern | DF |
21 | Wajdi Kechrida | Atromitos | DF |
22 | Bechir Ben Saïd | US Monastir | GK |
23 | Naïm Sliti | Al-Ettifaq | FV |
24 | Ali Abdi | Caen | DF |
25 | Anis Ben Slimane | Brøndby | FV |
26 | Mouez Hassen | Club Africain | GK |
Tunus'un Dünya Kupası Serüveni
Tunus milli takımı ilk maçında Education Stadyumunda Danimarka ile 0-0 berabere kaldı. Sonraki maçta El Cenub Stadyumunda Avustralya'ya 1-0 yenilen Tunus, son maçında Fransa karşısında muhteşem bir oyunla 1-0 kazansa da bir üst tura çıkamadı.Sıra | Takım | O | G | B | M | A | Y | Av. | P |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | ![]() | 3 | 2 | 0 | 1 | 6 | 3 | +3 | 6 |
2 | ![]() | 3 | 2 | 0 | 1 | 3 | 4 | -1 | 6 |
3 | ![]() | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 0 | 4 |
4 | ![]() | 3 | 0 | 1 | 2 | 1 | 3 | -2 | 1 |
Son düzenleme: