2022 Dünya Kupası Uruguay Kadrosu

Kupa sahibi takımlardan biri olan Uruguay milli takımı kadrosu açıklandı. Pek çok yıldızın yer aldığı 2022 Dünya Kupası Uruguay Kadrosu, Süper Lig'den de tanıdığımız oyunculardan oluşuyordu.

CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Kupası eleme gruplarını Brezilya ve Arjantin'in ardından üçüncü sırada tamamlayarak 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılma biletini aldı.

Daha önce iki defa Dünya Kupası'nı kaldırma sevinci yaşayan Uruguay milli takımı, bu turnuvada H grubunda Portekiz, Gana ve Güney Kore ile gruptan çıkma mücadelesi verdi.

Uruguay milli takımı bir çok yıldız oyuncudan oluşuyordu. Bunlardan en meşhuru şüphesiz Barcelona efsanesi Luis Suarez olarak görünüyordu. Bunun yanında Cavani, Valvarde ve Darwin Nunez gibi yıldızların yanı sıra dünyanın pek çok üst düzey takımında oynayan sağlam oyuncuları bulunuyordu. Bu yıldızlar arasında ligimizde oynayan oyuncular da yer buldu. Süre alamasa da Galatasaray'ın tecrübeli kaptanı Muslera, yine sarı kırmızılıların orta saha oyuncusu Lucas Torreira ve Trabzonspor'un forveti Maxi Gomez Uruguay'ın kadrosundaydılar.

Uruguay Milli Takımı Kadrosu 2022​

FIFA World Cup 2022 Uruguay milli takımı oyuncuları ve forma numaraları oynadıkları takımlarla birlikte şu şekilde son halini aldı.

Kaleciler: Fernando Muslera (Galatasaray), Sebastian Sosa (Independiente) ve Sergio Rochet (Nacional).

Defans oyuncuları: Diego Godin (Velez Sarsfield), Jose Maria Gimenez (Atletico de Madrid), Sebastián Coates (Sporting), Guillermo Varela (Flamengo), Marten Caceres (Los Angeles Galaxy), Jose Luis Rodreguez (Nacional), Ronald Araujo (Barcelona), Mathias Olivera (Napoli) ve Matias Vina (Roma).

Orta saha oyuncuları: Matias Vecino (Lazio), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting), Federico Valverde (Real Madrid), Rodrigo Bentancur (Tottenham Hotspur), Nicolas de la Cruz (River Plate), Agustin Canobbio (Athletico Paranaense) ve Giorgian de Arrascaeta (Flamengo).

Forvet oyuncuları: Facundo Pellistri (Manchester United), Luis Suarez (Nacional), Darwin Nunez (Liverpool), Edinson Cavani (Valencia), Facundo Torres (Orlando City) ve Maximiliano Gomez (Trabzonspor).

Teknik Direktör: Diego Alonso

Uruguay'ın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu liste halinde
2022 dünya kupası uruguay kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Fernando MusleraGalatasarayKL
2​
José GiménezAtlético MadridDF
3​
Diego Godín (kaptan)Vélez SarsfieldDF
4​
Ronald AraújoBarcelonaDF
5​
Matías VecinoLazioOS
6​
Rodrigo BentancurTottenham HotspurOS
7​
Nicolás de la CruzRiver PlateOS
8​
Facundo PellistriManchester UnitedFV
9​
Luis SuárezNacionalFV
10​
Giorgian de ArrascaetaFlamengoOS
11​
Darwin NúñezLiverpoolFV
12​
Sebastián SosaIndependienteKL
13​
Guillermo VarelaFlamengoDF
14​
Lucas TorreiraGalatasarayOS
15​
Federico ValverdeReal MadridOS
16​
Mathías OliveraNapoliDF
17​
Matías ViñaRomaDF
18​
Maxi GómezTrabzonsporFV
19​
Sebastián CoatesSporting CPDF
20​
Facundo TorresOrlando City SCFV
21​
Edinson CavaniValenciaFV
22​
Martín CáceresLA GalaxyDF
23​
Sergio RochetNacionalKL
24​
Agustín CanobbioAthletico ParanaenseOS
25​
Manuel UgarteSporting CPOS
26​
José Luis RodríguezNacionalDF

Uruguay'ın Dünya Kupası Serüveni​

İlk maçında Education City Stadyumunda Güney Kore ile 0-0 berabere kalan Uruguay, ikinci maçında Ronaldolu Portekiz'e 2-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora sokmuştu. Son maçında Gana'yı 2-0 yenmesine karşın aynı anda oynanan mücadelede Güney Kore, Portekiz ile son dakikada berabere kalınca gruptan çıkma hayalleri suya düştü ve turnuvaya veda etti.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇵🇹 Portekiz320164+26
2🇰🇷 Güney Kore31114404
3🇺🇾 Uruguay31112204
4🇬🇭 Gana310257-23
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
416
Yanıtlar
0
Görüntülenme
206
Yanıtlar
0
Görüntülenme
226
Yanıtlar
0
Görüntülenme
234
Yanıtlar
0
Görüntülenme
351
Üst