Zuraced Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Zuraced Tarifi, Zuraced nasıl yapılır
    zuraced.jpg
    Malzemeler
    • Yarım kg. un
    • 1 tatlı kaşığı maya
    • yeterince su ve tuz
    İç malzemesi için
    • Yarım kg. kıyma
    • 3 adet soğan
    • 3 adet domates
    • tuz ve karabiber
    Zuraced Yapılışı
    • Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekleyin.
    • Kabardıktan sonra unu yeterince su ile yoğurun, Sertçe bir hamur elde ettikten sona, hamuru dinlenmesi için üstü kapalı olarak bekletin.
    • Dinlenen hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartın.
    • Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. iç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
    • Hazırladığınız içten yufkanın yarısına kadar yayın. Diğer kenarını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin.
    Zuraced bir Osmanlı yemeğidir.