Samosa Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Samosa Börek Tarifi, Samosa Böreği nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı tane kimyon
    • 1 çay kaşığı tane kişniş
    • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    • 1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    • Yarım kase haşlanmış bezelye
    • 1 adet sivribiber
    • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
    Hamur için :
    • Yarım kg un
    • 1 çorba kaşığı kekik tohumu
    • Yeterince su ve tuz
    • Kızartmak için : Sıvıyağ

    Samosa Börek Yapılışı
    Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

    İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.

    Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.