Zuraced Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Zuraced Tarifi, Zuraced nasıl yapılır
zuraced.jpg
Malzemeler
  • Yarım kg. un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • yeterince su ve tuz
İç malzemesi için
  • Yarım kg. kıyma
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • tuz ve karabiber
Zuraced Yapılışı
  • Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekleyin.
  • Kabardıktan sonra unu yeterince su ile yoğurun, Sertçe bir hamur elde ettikten sona, hamuru dinlenmesi için üstü kapalı olarak bekletin.
  • Dinlenen hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartın.
  • Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. iç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
  • Hazırladığınız içten yufkanın yarısına kadar yayın. Diğer kenarını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Zuraced bir Osmanlı yemeğidir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst