mahir
Harbi Aktif Üye
Zuraced Tarifi, Zuraced nasıl yapılır
Malzemeler
Malzemeler
- Yarım kg. un
- 1 tatlı kaşığı maya
- yeterince su ve tuz
- Yarım kg. kıyma
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- tuz ve karabiber
- Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekleyin.
- Kabardıktan sonra unu yeterince su ile yoğurun, Sertçe bir hamur elde ettikten sona, hamuru dinlenmesi için üstü kapalı olarak bekletin.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartın.
- Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. iç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
- Hazırladığınız içten yufkanın yarısına kadar yayın. Diğer kenarını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin.