Kıymalı Gözleme Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Kıymalı Gözleme Tarifi, Kıymalı Gözleme nasıl yapılır
Gözleme diyince aklıma memleketimin ev tandırları ve o tandırlarda yapılan ekmekler, gözlemeler ve de bazlamalar gelir. Hey gidi memletim buram buram burnumda koktu şimdi. Çocukken biz bunları annelerimiz sıcak sıcak tandır başında yaptığı zaman yerdik ki o zaman daha bi lezzetli olurdu. Çay da daim hazır olurdu.
kıymalı gözleme.jpg
Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 2 adet domates
- yarım demet maydonoz
- 1 adet soğan
- 5 adet yumurta
- yarım kg un
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı süt
- tuz

Kıymalı Gözleme Tarifi
Bir kapta un, yumurta, süt ve yoğurdu karıştırarak yoğurun.5 ayrı parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın ve 15 dakika dinlendirin. İç harcı için bir kaseye kıymayı alın, tuzu, ince doğranmış soğanı, rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydonozları ekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalarak koparıp, tabak büyüklüğünde açın ve kıymalı içten koyup, yarım daire şeklinde kapatın. Sac yada teflon tavada arkalı önlü pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst