Ispanaklı bayat ekmek gözlemesi tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Ispanaklı bayat ekmek gözlemesi nasıl yapılır
    Ispanakli bayat ekmek gozlemesi.jpg
    Malzemeler (4-6 kişilik)
    • 250 gram rondodan çekilmiş bayat ekmek
    • 4 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Yeteri kadar su,
    • 2 çay kaşığı tuz

    Harç için:
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 demet ıspanak

    1. HARÇ için kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış ıspanak ekleyip 2 dakika daha kavurun.

    2. Bayat ekmeği rondodan geçirip, su ile ıslatın. Un, tuz ve azar azar su ekleyip, yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet yufkanın bir yarısına ıspanaklı harçtan koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp ılık olarak servis yapın.