Zeytinli Açma Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Zeytinli Açma nasıl yapılır
    zeytinli-acma.jpg
    Malzemeler
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı YONCA sıvıyağ
    • 1 tane yumurta
    • 2 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 tane yaş maya(42 gr.)
    • 1 küçük kutu zeytin ezmesi
    • Tuz
    • Alırı kadar un
    • 1 paket yumuşamış margarin
    • Çörek otu

    Zeytinli Açma Tarifi
    Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim.