Zeytinli Yayma Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Zeytinli Yayma Börek Tarifi, Zeytinli Yayma Börek nasıl yapılır
    zeytinli yayma borek.png
    Malzemeler
    • 4 adet Yumurta
    • 1 su bardağı Yoğurt
    • 3,5 su bardağı Un
    • 1/2 su bardağı Sıvı Yağ
    • 1 paket Kabartma Tozu
    • 1 su baradğı dilimlenmiş Siyah Zeytin
    • 3 adet orta boy Domates (küp doğranmış)
    • 4 adet Karabiber
    • 12 adet Çarliston Biberi (ince doğranmış)
    • Tuz
    • Üzerine Haşhaş tohumu

    Zeytinli Yayma Börek Yapılışı
    Bir kapta yumurta, yoğurt, un, yağ ve kabartma tozunu çırpın. Dilimlenmiş siyah zeytin, domates, biber ve tuz ekleyin. Bir kaşık ile bütün malzemeleri birbirine yedirin. 32 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine haşhaş serpin. 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servi yapın.