Zeytinli Açma Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Zeytinli Açma nasıl yapılır
zeytinli-acma.jpg
Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı YONCA sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tane yaş maya(42 gr.)
  • 1 küçük kutu zeytin ezmesi
  • Tuz
  • Alırı kadar un
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • Çörek otu

Zeytinli Açma Tarifi
Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst