Sucuklu Çerkez Çöreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu Mehmet Asaf tarafından paylaşıldı.

  1. Malzemeler
    cerkez coregi.jpg
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1/4 kangal sucuk
    • 1 su bardağı un
    • 2 su bardağından iki parmak eksik mısır unu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 orta boy soğan
    • yeterince tuz, nane ve karabiber

    Yapılışı
    Blenderdan geçirdiğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğradığımız sucukları ilave edip bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim.Ateşten aldığımız karışıma; tuz,karabiber ve nane ilave edelim.
    Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım.Çırpma kabında yumurtaları ve yoğurdu mikserle karıştırıp içine unu , kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edip karıştıralım.
    Yağladığımız fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine daha ömce ayırdığımız yumurta sarısını sürüp onceden ısıttığımız 170 derece fırında çöreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.