Sucuklu Çerkez Çöreği Tarifi

Malzemeler
cerkez coregi.jpg
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 kangal sucuk
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağından iki parmak eksik mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 orta boy soğan
  • yeterince tuz, nane ve karabiber

Yapılışı
Blenderdan geçirdiğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğradığımız sucukları ilave edip bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim.Ateşten aldığımız karışıma; tuz,karabiber ve nane ilave edelim.
Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım.Çırpma kabında yumurtaları ve yoğurdu mikserle karıştırıp içine unu , kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edip karıştıralım.
Yağladığımız fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine daha ömce ayırdığımız yumurta sarısını sürüp onceden ısıttığımız 170 derece fırında çöreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst