Tavuk Kıymalı Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tavuk Kıymalı Börek Tarifi, Tavuk Kıymalı Börek nasıl yapılır
    tavuklu-borek.jpg
    Malzemeler
    • 1 Adet tavuk gögsü
    • 1 Adet domates
    • 1 Adet soğan
    • 2 Adet sivri biber
    • Yeteri kadar tuz, karabiber ve sıvı yağ
    Krep İçin
    • 4 Adet yumurta
    • 1 Çay bardağı sıvıyağ
    • 1 Çay bardağı su
    • 1 Su bardağı süt
    • 2 Su bardağı un

    Pane İçin
    • 1 Çay bardağı süt
    • 1 Adet yumurta ve Mısır unu

    Tavuk Kıymalı Börek Yapılışı
    Tavuk göğsünü minik minik doğrayın. Doğranmış soğanla birlikte tencereye koyun. Biraz sıvı yağ ilave ettikten sonra soteleyin. Üzerine doğranmış domates, biber tuz ve baharat ilave ederek pişirin. Krep için yumurtaları kırdıktan sonra üzerine sıvı yağ, su, süt ve un ekleyin. Akıcı kıvama gelen hamuru kepçeyle tavaya döküp pişirin. Krepler soğuduktan sonra tavuklu harcı aralarına koyarak börek gibi kenarlarını kıvırıp sarın. Önce süt ve yumurta karışımına bulayın daha sonra arzuya göre mısır unu veya galeta ununa batırarak tepsiye dizin. Fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz..

    Afiyet olsun..