Pırasalı Açma Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pırasalı Açma Börek Tarifi, Pırasalı Açma Börek nasıl yapılır
    pirasali acma.png
    Malzemeler
    • 4-5 pırasa
    • 3 yemek kaşığı margarin
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 5 diş sarımsak
    • pulbiber
    • tuz
    • karabiber
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 1 paket margarin
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta
    • kabartma tozu
    • aldığı kadar un

    Pırasalı Açma Börek Yapılışı
    Öncelikle 3 yemek kaşığı margarinde ince doğranmış pırasalar kavrulur, içine salça, sarımsak, pulbiber, karabiber ve tuz koyularak iç hazırlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve karıştırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış 1 paket margarin, yoğurt, sıvı yağ, bir yumurtanın akı karıştırılır, aldığı kadar un koyulur, kabartma tozu ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve açılır, içlerine hazırlanan içten koyulur ve sarılır, tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 185 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.