Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi, Patlıcanlı Kuzu Kebabı nasıl yapılır
    Patlicanli Kuzu Kebabi.jpg
    Malzemeler
    • 1 kg. bostan patlıcanı
    • Sıvı yağ (kızartmak için)
    • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 4 adet domates
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Tuz, Karabiber
    • 1/2 demet kıyılmış maydanoz

    Patlıcanlı Kuzu Kebabı Yapılışı
    Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

    Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın.

    Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun.

    Tereyağını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin.

    Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.