Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi

Ömer
Yönetici
Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi, Patlıcanlı Kuzu Kebabı nasıl yapılır
Patlicanli Kuzu Kebabi.jpg
Malzemeler
  • 1 kg. bostan patlıcanı
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, Karabiber
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz

Patlıcanlı Kuzu Kebabı Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın.

Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun.

Tereyağını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin.

Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Üst