Abanuş Kebabı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Abanuş Kebabı Tarifi, Abanuş Kebabı nasıl yapılır
abanus.jpg
MALZEMELER

  • Patlıcan 4 adet
  • kuş başı et 250 gr.
  • Sivri biber 2-3 adet
  • Tereyağı 2 çorba kaşığı
  • Domates 3 adet
  • Sarımsak 3-4 diş

Abanuş Kebabı Yapılışı

Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde veya ızgarada pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 250 gr.küçük doğranmış kuş başı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Servis tabağındaki Patlıcanlı karışımın üzerine koyup servis edin.
isteğe göre üstüne yoğurtla veya salçayla sos hazırlayabilirsiniz
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst