Abanuş Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Abanuş Kebabı Tarifi, Abanuş Kebabı nasıl yapılır
    abanus.jpg
    MALZEMELER

    • Patlıcan 4 adet
    • kuş başı et 250 gr.
    • Sivri biber 2-3 adet
    • Tereyağı 2 çorba kaşığı
    • Domates 3 adet
    • Sarımsak 3-4 diş

    Abanuş Kebabı Yapılışı

    Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde veya ızgarada pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 250 gr.küçük doğranmış kuş başı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Servis tabağındaki Patlıcanlı karışımın üzerine koyup servis edin.
    isteğe göre üstüne yoğurtla veya salçayla sos hazırlayabilirsiniz