Geleli Kebabı Tarifi

Ömer
Yönetici
Geleli Kebabı Tarifi, Geleli Kebabı nasıl yapılır
geleli kebabi.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

  • 2 kg patlıcan
  • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı kaynar su, tuz
  • Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı

Geleli Kebabı Yapılışı

  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Bıçakla doğrayın ve tuz ekleyip, ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın.
  • Yağı bir tencereye alıp, ısıtın ve eti ilave edin.
  • Rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salçayı katıp, 2 dakika daha kavurun.
  • Kaynar suyu ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin.
  • Çok az suyu kalınca tuzunu ekleyin ve eti patlıcanın üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst