Geleli Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Geleli Kebabı Tarifi, Geleli Kebabı nasıl yapılır
    geleli kebabi.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)

    • 2 kg patlıcan
    • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 adet soğan
    • 3-4 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 2 su bardağı kaynar su, tuz
    • Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı

    Geleli Kebabı Yapılışı

    • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
    • Bıçakla doğrayın ve tuz ekleyip, ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın.
    • Yağı bir tencereye alıp, ısıtın ve eti ilave edin.
    • Rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
    • İçine yemeklik doğranmış soğanı katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
    • Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salçayı katıp, 2 dakika daha kavurun.
    • Kaynar suyu ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin.
    • Çok az suyu kalınca tuzunu ekleyin ve eti patlıcanın üzerine yayın.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
    • Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...