Pastırmalı kadayıflı gül börek tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pastırmalı kadayıflı gül börek nasıl yapılır

    Kadayıfın sadece tatlılarda kullanıldığını mı sandınız? Hadi bakalım Hatay'ın, Diyarbakır'ın kadayıfıyla Kayseri'nin pastırmasını bir yemekte buluşturup güzel bir börek yapalım. Gül böreğini bilirsiniz, bu yazımızda kadayıflı pastırmalı gül böreği tarifini anlatacağız.

    pastirmali-kadayifli-gul-borek.jpg

    Malzemeler (8 adet)
    • 150 gram çemensiz pastırma
    • 500 gram kadayıf
    • 250 gram tereyağı
    • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Üzeri için: 2 su bardağı süt
    Yapılışı
    1. Tereyağını eritip, ılıtın. Kadayıfı büyük bir tepsiye alın ve üzerine ılıtılmış tereyağı gezdirip, elinizle iyice harmanlayın. Tereyağlı kadayıfı 8 par*çaya ayırın. Bir kadayıf parçasını, düz bir tezgahın üzerinde elinizle incelterek yayın.

    2. Diğer taraftan iri parçalara ayırdığınız pastırma ile kaşar peynirini ka*rıştırın ve bu karışımdan 3 çorba kaşığı alıp, açtığınız kadayıfın geniş kısmına yayın. Elinizle sıkı sıkı sararak, rulo haline getirin ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Açılmaması için streç filmle sarın. Kalan kadayıf parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Streç filme sardığınız kadayıflı börekleri buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra streç filmden çıkarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerine 3-4 çorba kaşığı süt gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015