Kadayıflı Paçanga Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kadayıflı Paçanga Böreği Tarifi, Kadayıflı Paçanga Böreği nasıl yapılır
    pacanga boregi.jpg
    Malzemeler
    • 500 gr. kadayıf
    • 6 dilim ince kıyılmış pastırma
    • 200 gr.taze kaşar peyniri
    • 1 etli kırmızı biber
    • 2 domates (dilimlenmiş),
    • 2 yeşil biber (dilimlenmiş)
    • 2 yumurta (iyice çırpılmış)
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Kızartmak için sıvıyağ

    Kadayıflı Paçanga Böreğinin yapılışı
    Kadayıfı iyice birbirinden ayırın. Ceviz büyüklüğünde elinizde açın. İçine birer dilim pastırma, domates, yeşil biber, kırmızı biber ve peynir koyun. Sarma sarar gibi sıkıca sarın. Hepsi bitine kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları iyice çırpın. Kadayıfları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın.